30 června 2015

Knižní přírůstky - červen

Červen je skvělý měsíc. Začíná léto, končí škola. A také neuvěřitelně bohatý měsíc (to víte, narozeniny), během kterého mi domů přibylo 10 knih a na mobil pak 2 audioknihy. A o jaké knihy vlastně šlo?

HARRY POTTER

Ne že bych patřila mezi těch pár zvláštních jedinců, kteří Pottera nemají doma. Ne, jen jsem ho získala znovu - a tentokrát v angličtině s božími obálkami. A vážně se jednalo o skvělý dárek k narozeninám, nad kterým jsem notnou chvíli slintala. Je pravda, že mě trochu znepokojilo, když má naprosto ne čtenářsky založená sestra prohlásila, že by si to ráda přečetla, že to vypadá dobře... Přitom o českém vydání vždy tvrdila, že je příšerně dlouhé a dvě knihy, které jsem jí půjčila se jí na poličce válí neuvěřitelně dlouho. (A mě to deptá, samozřejmě.)
Co se týče čtení - už jsem začala s prvním dílem a naprosto to zbožňuji. Jednak je to dojímavé jako každý re-reading, jednak se to dobře čte (i když dobře, je to jednoduché) a jednak je to vážně dobře udělané - nejen obálkou, ale i všemi těmi novinovými zprávami, dopisy... a taky mě potěšila mapa! (I když mi vrtá hlavou, jak to všichni studenti zvládli z hradu do skleníků za pět minut...)



JONATHAN STRANGE & MR NORRELL

Před nedávnem jsem na BBC začala sledovat jeden velmi dobře vypadající seriál (ono... který seriál na BBC není dobře vypadající). Měl být o magii, měl se dít v Anglii během napoleonských válek a mělo to být zatraceně dobré. A bylo. Tak dobré, že až když jsem se začátkem června náhodou ocitla v Neoluxoru, naprosto ztracená mezi těmi všemi knihami v angličtině, objevila jsem tam krásnou knihu v angličtině (dokonce se slevou, ale tuhle bych si patrně pořídila i bez ní) - a bylo rozhodnuto, tuto jsem prostě musela mít.
Přiznám se ale, že jsem se čtením ještě nezačala a co se týče seriálu, poslední tři epizody jsem ještě neviděla... Na druhou stranu, prázdniny tu jsou, takže se k tomu snad velmi brzy dostanu. :)

SRDCE LEDU

Tuto knihu jsem poněkud překvapivě vyhrála. Popravdě jsem totiž zapomněla na to, že jsem se soutěže na webu http://www.vaseliteratura.cz/ zúčastnila - jen mi najednou přišel email, že jsem vyhrála a že se mohu těšit na zajímavě vyhlížející knihu z edice Pevnost. Když jsme u té Pevnosti - vzhledem k tomu, že mám doma nějaké pevnostní knihy nepřečtené, rozhodla jsem se, že se zúčastním projektu Verči a Davida z webu http://www.ctemeoba.cz/, tak se skoro určitě můžete na nějakou recenzi (či jiný článek) těšit. :) 


AUDIOKNIHY

Díky spolupráci s audiotekou.cz mi do mobilu přibyly hned dvě zajímavé audioknihy. Jako první Analfabetka, která uměla počítat (recenze), kterou jsem si nadmíru užila, a pak druhý díl Mariňáků (recenze na první díl), který mi už teď přijde o něco lepší než díl první. Je mnohem více akční, o něco drastičtější a udivující. (Ale stále se lehce ztrácím ve jménech.) 

A k audioknihám mí přibyla ještě jedna knížka - pokud se tak dá nazvat. Mám totiž při poslechu ten problém, že něco prostě musím dělat. Stačí cestovat, případně hrát logickou hru na mobilu - potřebuji alespoň dojem, že něco skutečně dělám a ne že se jenom flákám se sluchátky v uších. :) A tak jsem si pořídila knihu, po které jsem koukala už delší dobu - ačkoliv předtím neměla žádný větší důvod k jejímu pořízení - jedná se o 101 mandal pro krásný den a upřímně se těším, až je postupně všechny vybarvím. :)

A jaký byl váš knižní červen? Které knihy vám přibyly do knihovny a které jste už stihli přečíst? :)


8 komentářů:

  1. Zrovna přdevčírem jsem na tohle vydání Harryho koukala v knihkupectví a strašně se mi líbilo, i na omak jsou ty obálky takové zvláštní. Pořád si ho chci v aj přečíst a pokud bych si ho kupovala, tak určitě v tomhle vydání. Závidím :) JONATHAN STRANGE & MR NORRELL - tuhle knížku mám v češtně, četla jsem jí snad před 7 lety už, takže si nepamatuju vůbec nic, ale vím že se mi hodně líbila ta atmosféra a celkově na ní vzpomínám v dobrém. Srdce ledu si chci pořídit, no a 101 mandal pro krásný den mám asi dva týdny :D Ale nohem raději mám Secret Garden, asi na to budu psát časem článek na blog a určitě se objeví v mojí knižní chvástačce za květen a červen. Zrovna teď si v ní omalovávám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář. :) Na článek se těším, ať se alespoň kouknu, co všechno vlastně existuje. :D

      Vymazat
  2. Krásne prírastky, najmä toho Pottera v angličtine ti závidím :D Ja mám doma sériu v slovenčine a po anglicky iba šestku a sedmičku, takže mi ešte pár kníh chýba. Každopádne prajem príjemné čítanie :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. :) Tak sedmý díl mám v angličtině popravdě dvakrát - téměř povinný suvenýr z mé první cesty do Británie. :D Přeji hodně štěstí, abys ho i v angličtině měla brzy komplet. :)

      Vymazat
  3. Ten Harry je dokonalý! :))) taky chci! Ikdyž teda, já jsem ostuda, jelikož nemám všechny díly v češtině :D dva chybí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já celého Pottera v češtině poskládala porůznu z antikvariátů... ale taky jsem ho doma docela dlouho neměla. :D

      Vymazat
  4. I když jsem Harryho Pottera četla snad tisíckrát, přesto ho ještě nemám.. Ale do konce tohoto roku bych si ráda pořídila celou sérii v angličtině - ale rozhodně jiné vydání něž tohle, protože mě tahle grafika moc nenadchla :/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. :)

 
 
Blogger Templates