01 srpna 2015

Knižní přírůstky - červenec


Červenec je v tahu. Na jednu stranu to je neuvěřitelně smutné, na druhou stranu dost pozitivní - srpen mám vždycky radši a tento rok se ke všemu i těším do školy. A na knihy a čtení nanejvýš bohatý měsíc - přečetla jsem hned patnáct knih a různými způsoby mi přibylo 8 titulů (6 normálních knih, 1 e-kniha a 1 audiokniha). A to už za článek stojí.

DOBRÁ ZNAMENÍ

O Dobrých znameních jsem toho slyšela už mnoho - přesto to nebyl jediný důvod, proč jsem po této knize v knihkupectví sáhla. Mnohem větším lákadlem jsou totiž autoři - Pratchett a Gaiman, to už je něco. A když jsem pak knihu otevřela a hned na začátku spatřila varování, bylo jasné. Tuhle knihu musím mít. (Třebaže se přiznávám, že jsem se zatím k jejímu přečtení nedostala - ale na seznamu je velmi vysoko.)

VAROVÁNÍ
Děti! Zahrávat si s Armageddonem může být nebezpečné!
Doma to raději nezkoušejte.

HALF WILD

Společně s předchozí knihou můj dárek za vysvědčení. První díl jsem už četla už před nějakým časem, a třebaže se jedná o Young Adult, které jinak příliš nemusím, mě vážně dostal. A kdo by nechtěl vědět, jak to dopadne s Nathanem, že? (Dobře, stále jsem se k tomu zatím nedostala, ale brzy to snad napravím.)


MUŽI, KTEŘÍ NENÁVIDÍ ŽENY (e-kniha)

O Miléniu jsem toho už slyšela hodně (a kdo ne, že), třebaže jsem tuto trilogii nikdy neměla na seznamu priorit. A pak palmknihy.cz přišly s tím, že první díl bude zdarma - a kdo by po tom nesáhl. Čtení je sice v nedohlednu, ale kdo ví, čtečku s sebou tahám vždy, když cestuji - a cestování si tento rok ještě plně užiju.


DAS ERBE VON WINTERFELL

Ano, ten název je německy. Ano, celá kniha je německy. Ano, pořídila jsem si první knihu v němčině, protože jsem si vědoma svých slabostí v tomto jazyce, a uhm, v angličtině mi čtení dost pomohlo. A ano, jsem si vědoma toho, že německý překlad druhé části prvního dílu Písně ledu a ohně možná není nejšťastnější volba, ale já potřebovala něco, u čeho bezpečně vím, že mě to chytne a zároveň mám alespoň nějakou potuchu o tom, co se tam děje. (Kromě toho to není žádná kniha ukořistěná z německého knihkupectví, ale z německého supermarketu, kterou jsem si lehce vyprosila na rodičích, kteří na mě koukali jako na největšího blázna pod sluncem.)

JÁ NEJSEM NEVIDITELNÁ

Občas se zúčastním víkendovky od CooBoo a jednoho krásného pondělí jsem se dozvěděla, že jsem vlastně vyhrála... Vybírání knihy bylo složité, ale nakonec mi zrak padl na tuto modrou krásku - a tak jsem upřímně zvědavá, co se z toho vyklube. (A případně ji zkusím doporučit sestře. Absolutní nečtenářka, ale nedávno prostě popadla moji Selekci - která mě osobně moc nezaujala - a teď už čte Elitu a stěžuje si na to, že První vyjde až kdo ví kdy...)

ZAPOMENUTÝ KRÁL

Kniha na recenzi od nakladatelství Šulc-Švarc, kterou jsem dočetla teprve včera, ale jsem z ní stále lehce nadšená a v nejbližší době zveřejním i recenzi. Jedná se o historický román z období vlády Václava I. - který mi nic neříkal (dobře, já znám taky jenom Lucemburky a pak husitské období...), ale to vůbec neznamená, že by období jeho vlády bylo nějak nudné - naopak, je nanejvýš zajímavé. 

VIRTUÁLNÍ VRAZI

Když už jsem tak úspěšně četla v červenci Pevnost, tak by bylo něco špatně, kdybych si domů pak nepořídila nějakou další pevnostní četbu. A rovnou i se srpnovou Pevností. 

MUŽ JMÉNEM OVE

A konečně - audiokniha. Oveho jsem včera začala poslouchat a zatím jsem z toho upřímně na rozpacích. Na jednu stranu je to velmi vtipné, zajímavé a lehce mi to připomíná Analfabetku, na druhou stranu je to pro mě z osobních důvodů lehce depresivní. A ještě - čte to Jan Vlasák. Ano, ten, který v Potterovských filmech namluvil Arthura Weasleyho. A to je krásně uklidňující.

A jaký byl váš červenec? Jak se máte, jak čtete a co máte nového v knihovně? :)

6 komentářů:

  1. Jé, Dobrá znamení jsou super! :3 Četla jsem je před strašně dlouhou dobou a už pár měsíců se na ně odhodlávám znovu. Bylo to jednoduše geniální! :D S knížkou v němčině držím palce. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co by od těchto dvou autorů nebylo geniální? :D Díky. :)

      Vymazat
  2. Já měla vždycky radši červenec. Pořád ještě ti zbývá měsíc prázdnin, kdežto v srpnu už se to pomalu odpočítává :D Ale zase jestli se těšíš do školy, dává to smysl. :D 15 knížek? Wow! Tleskám! :D Já za červenec zvládla 3...
    Dobrá znamení mě taky šíleně lákají. Přesně jak říkáš - co by od těch dvou autorů nebylo geniální? I když s Gaimanem tedy zkušenost zatím nemám, ale podle toho, co jsem slyšela, si myslím, že by mi mohl dost sednout. A Pratchett je prostě Pratchett, kdo by ho nemiloval. Takže na Dobrá znamení už nějakou tu dobu pokukuji po knihkupectvích a pomalu se odhodlávám ke koupi. Těším se na tvoji recenzi!
    Milénium vypadá taky neskutečně dobře. Škoda, že žádnou čtečku nemá. Ale teta vlastní celou sérii a vřele ji doporučuje, tak doufám, že by mi ji třeba stejně vřele mohla i půjčit...
    Držím palce s německým Martinem! Zrovna tahle knížka bude podle mě dost složitá, ale na druhou stranu v ní najdeš hromadu užitečných slovíček. Obzvlášť z oblasti násilí a sexu. :D
    Já nejsem neviditelná mě taky docela zaujalo, líbí se mi ta obálka a název zní dost záhadně. Ale také ji nemám úplně na vrchních příčkách svého wishlistu... Takže asi počkám, co na ni budeš říkat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já od Gaimana zatím četla jen Nikdykde a jednu povídku s 11. Doctorem, ale chci přečíst i ty další - jen se k tomu dostat. Díky, snad se Martin poddá i v němčině. :D Co se týče násilí a sexu... Mnozí by řekli, že jiná slovní zásoba je k ničemu. :D
      Na pohled to vypadá zajímavě, tak uvidím, jaký bude vnitřek. Určitě dám vědět. :)

      Vymazat
  3. Novú knihu som v júli dostala iba jednu, od mamky. Tvurčí psaní v otázkach a odpovědích. Ešte som nemala možnosť sa do nej začítať, ale určite sa na to chystám hneď po tom, čo dočítam všetky ostatné knihy. Od jedinej žijúcej babky som si včera odniesla 3 knihy - Kapitánovu dcéru, ktorú máme ako povinné dielo pri maturite, Búrlivé výšiny, to je snáď klasika, a detektívku od Agathy Christie. Z domu po starých rodičoch som si odniesla tých päť úlovkov, o ktorých som písala v článku a to je asi tak všetko z mojej júlovej nádielky. Ty si, pozerám, tiež získala krásne kúsky. Já nejsem neviditeľná a Dobrá znamení majú krásnu obálku, určite sa na ne mrknem v nejakom eshope a zistím si, o čom sú. Možno si ich pripíšem do wishlistu, ktorý je už aj tak dosť rozsiahly. :D Čo sa týka GoT v nemčine - páni, to je odvaha. Ja sa síce učím ruštinu, ale čítať knihu po rusky by ma nenapadlo ani náhodou! :D
    Charlotte, http://faylotte.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvůj wishlist je nádherně dlouhý, bude mi ctít ti ho rozšířit. :D Ale zase - nesuď knihu podle obalu, že ano. ^^
      V ruštině jsem nedávno viděla Harryho, vypadal zajímavě... Nechtěla bys to zkusit? :D (A pokud vím, tak u ruštiny je nejhorší abeceda, to vám závidím... Já mám všechny možné přehlásky a sloveso sem a támhle to tam a u těchto spojek to celé změnit... boží :D).
      Díky za komentář! :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář. :)

 
 
Blogger Templates